Oostbroekweg 15, Heijplaat Rotterdam | Open van 10:00u tot 15:00u
Oostbroekweg 15, Heijplaat Rotterdam | Open van 10:00u tot 15:00u

Educatie

Op onze kinderboerderij wordt veel aandacht aan educatie besteed.
Dit gebeurt al dagelijks op de kinderboerderij, vrijwel alle dieren mogen van dichtbij geaaid en bekeken worden.

Wij vinden het contact tussen kind en dier zeer belangrijk! Hoe gedraag je je bij dieren en wat vinden de dieren fijn en niet fijn. Gebeurt dit niet op de juiste wijze dan attenderen wij onze bezoekers daarop en leggen op een vriendelijke manier uit hoe het wel moet.

De kinderen worden ook uitgebreid begeleid bij het aaien van de dieren en overal hebben wij leuke bordjes met uitleg hangen.

Vragen stellen aan de medewerkers mag ook altijd, zij zijn aanwezig op de kinderboerderij en lopen rond in groene truien.

 

Educatie activiteiten

Twee keer per maand organiseren we een vaste activiteit. Deze agenda is in te zien op de website. Wilt u langskomen? Laat het ons dan graag weten. We organiseren een middag waar de kinderen centraal staan op de boerderij. We zullen hun creativiteit aanspreken en leren om met mens en dier op een speelse wijze om te gaan. Denk aan herfststukjes maken, vogelhuisjes bouwen, schatgraven, speurzoeken, pannenkoeken bakken, natuurbingo, een patat-middag en oudhollandse spelletjes.

 

Scholen en kinderdagverblijven

We zijn altijd bereid om samenwerkingen met scholen aan te gaan. We zouden het leuk vinden om klassen te mogen ontvangen. Wij komen graag in contact met u. Dan kunnen we op maat een leuk programma bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding op de boerderij waarbij ze kennis kunnen maken met onze dieren en spelletjes om in contact te zijn met natuur en biologie.

Natuurbingo op de kinderboerderij
Keuze uit verschillende speurtochten.

Rondleiding op de kinderboerderij
We lopen alle dieren langs en vertellen hier over.

 

PS. We gaan de wintertijd in, de staat van onze kantine is even gehalveerd en dat zorgt ervoor dat we maar een beperkt aantal kinderen kunnen ontvangen. Wees op tijd met aanmelden.

Educatieve programma's