Oostbroekweg 15, Heijplaat Rotterdam | Open van 10:00u tot 15:00u
Oostbroekweg 15, Heijplaat Rotterdam | Open van 10:00u tot 15:00u

Kom gezellig langs en maak
kennis met boerderijdieren.

Oostbroekweg 15
Heijplaat
Rotterdam

info@kinderboerderijdeheij.nl

Onze missie
Wij zetten ons in om de leukste kinderboerderij te zijn. Bij ons zijn de kinderen 6 dagen per week welkom om met de dieren te knuffelen en buiten te spelen. Jong en oud komt bij ons samen. Veel mensen zoeken zingeving bijvoorbeeld wanneer ze met pensioen gaan, uit een burn-out komen of (weer) deel uit willen maken van de samenleving. Bij ons is iedereen welkom om zijn eerste stappen te zetten op een eigen tempo.

Ontdek de boerderij in haar natuurlijke omgeving
Er zijn steeds minder activiteiten voor de kinderen van Heijplaat. Wij bieden een veilige plek waar ze kennis kunnen maken met dieren en organiseren leuke en leerzame activiteiten. Onze verblijven zijn zo goed mogelijk vormgegeven, waarbij de dieren vaak in grote vrijheid leven temidden van honderden plantensoorten.

Hier zijn we trots op
• We zijn de mooiste pariculiere kinderboerderij van Rotterdam en omstreken.
• Met 100% vrijwillige inzet organiseren we jaarlijks 46 activiteiten, zijn we 6 dagen open en verzorgen we 60 dieren.
• Binnen een week hebben we een pannenkoekenmiddag georganiseerd voor 80 Oekrainse vluchtelingen, 10 vrijwilligers hebben zich aangemeld en we hebben 20 dozen met speelgoed verzameld.
• In de afgelopen 3 jaar hebben 8 vrijwilligers hun eerst stappen gezet naar een succesvolle reintegratie op de boerderij.
• In de afgelopen 3 jaar hebben we 7 grote projecten uitgevoerd waaronder een nieuw kippenpaleis, konijnenheuvel en geitenhok.
• We hebben €30.000,- subsidie aangevraagt en toegekend gekregen voor het vervangen van onze kantine.

Vrijwilliger worden?
Wil jij met dieren werken of liever met kinderen? Koffie schenken of theeleuten? Heb jij twee rechterhanden of groene vingers? Meld je aan op onze vrijwilligerspagina. Je bent echt meer dan welkom, want samen staan we sterker en vele handen maken licht werk 🙂

Coronamaatregelen
Deze houden we elke maand scherp en we zullen hier melden wat dat voor ons en voor uw bezoek betekent.

Gratis parkeren
De kinderboerderij ligt aan de Oostbroekweg. Dit is een rustige straat waar bijna geen verkeer is. U kunt zowel links als rechts in deze straat gratis parkeren.